Хип Хоп танци


Какво са Хип Хоп танците:

Хип Хоп е цяла култура, коята започва развитието си през 70-те години в Ню Йорк. Тя обединява хора от различни раси и етноси под 4 основни принципа – мир, любов, единство и забавление. Днес Хип Хоп културата е разпространена из целия свят.

Хип Хоп танците се разделят в две основни направления – брейк танци (Breaking или B-Boying) и парти/социални танци (Party Dance или Social Dance). В часовете на Яшо акцентът пада върху парти танците, като начин да се забавляваме и да танцуваме заедно с други хора, а не срещу тях, както и върху начини да използваме парти танците като основа, която постоянно да надграждаме и така да развиваме своя собствен танц. Освен Хип Хоп танци в часовете ще присъстват и други улични стилове, които са техни „братя и сестри”, а именно – Popping, Locking и House. Не на последно място, ще можете да научите и много за историята на Хип Хоп културата и уличните стилове. Крайната цел е когато сте на дискотека или просто някъде, където има готина музика всички да искат да танцуват с вас!

 

За треньора:

hiphop
Яшо се занимава с танци вече цели 20 години. През това време е участвал в десетки спектакли на голяма сцена, както и в множество фестивали в чужбина. От 2012-та година насам всяко лято посещава престижният международен танцов лагер SDK Europe, където взима уроци от най-старите танцьори и най-големите имена в уличните танци и Хип Хоп културата. Само някои от тях са Caleaf Sellers, Buddha Stretch, Henry Link, Loose Joint, Mr. Wiggles, Suga Pop, Hiro, Kite, Walid, Rabah, Damon Frost и много други. През 2015-та година е награден за най-добър ученик на лагера. В България Яшо е печелил редица състезания и е един от малкото улични танцьори, които всъщност са танцували на улицата. Стиловете, с които днес се занимава активно са Hip Hop, Popping, Locking и House. Към момента е асистент в първият детски танцов ансамбъл в България “Росна китка”, преподавател по ритмика и танци в НСА „Васил Левски” и основател на школата по улични танци „2Bad”.

„За мен е много важно никога да не спирам да се уча, да се развивам, да се усъвършенствам. Още по-важно обаче е да предавам културата и танците на по-младите поколения. В противен случай всичко е било за нищо.”

 

Цената на тренировка е 7 лева за 90 минути.

 

За повече информация и записвания можете да позвъните на телефон 0895 61 11 41.

 

График Хип Хоп танци:

 
Събота: 18:00 – 19:30
 
Неделя: 18:00 – 19:30

 

spodelime.com